Voks

Bonevoks og voksbehandling af træ og trægulve har været benyttet som en sekundær overfladebehandling i de sidste adskillige år. I gamle dage benyttede man flittigt bonevoks som ny overflade idet alternativer som oliering og lak ikke fandtes på daværende tidspunkt. Overfladebehandlingen gav et stort gulvarbejde med den tiltrængte gulvpleje.

Hvad er Voks og gulvvoks?

Et voksbehandlet trægulv kan blive spejlblank. Gulvvoks benyttes ikke kun på gulve af træ men også andre typer gulve, såsom natursten, linoleum med videre.

Hvad forstås ved bonede parket og plankegulve?

Voksning er en efterbehandling der betyder usædvanlig meget arbejde. Den glansfulde og yndige overflade fås ved boning med en high speed buffer, en poleringsmaskine som opvarmer voksen med høj hastighed. Ved daglig vedligeholdelse anvendes almindelig polering. High Speed polering benyttes som interval vedligeholdelse.

Buffer maskine og voksning?

En buffer er en highspeed blankningsteknik, der er utrolig smart og tidskrævende. De spejlblanke gulve i supermarkeder er buffer poleret. Bufferen varmer voksen op, som så blank poleres. Denne metodik giver en slidstærk, blank og rengøringsvenlig behandling.

Voks og voksning

Voksbehandling og boning stiller store krav og er utrolig tidskrævende. Denne gulvbehandling udføres i almindelighed kun på ejendomme med tjenestefolk eller ansatte med erfaring og viden indenfor denne praksis, herunder på herregårde og godser. Dette enestående arbejdsområde er næsten skrinlagt og på drastisk retur.

Hvad er ludvoks og ludning?

Ludbehandling benyttes desforuden ved gulvvoks og voksning. Her påføres gulvoverfladen en ludvoks som giver en rengøringvenlig og næsten vedligeholdelsesfri overflade. Her er det ikke nødvendigt med en boning, men blot almindelig gulvvask med voksholdig sæbe. Ludvoks er endog en overfladebehandling der sjældent anvendes, men er velegnet til lyse og naturlige plankegulve og parket.

Alternativer til gulvvoks og voksning

Lak og olie er gode alternativer til bonevoks og voksbehandling. Her henholdsvis forsegles træet med lak eller mættes med hærdende olie. Begge disse efterbehandlinger kan ligeledes blankes op og poleres.

Mail, ring eller skriv gerne for yderligere info om voksede gulve af træ.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes