Maling

Malerarbejde på plankegulve benyttes meget sjældent, idet udseendet af træ herved vil fordufte. Træ er et forunderligt naturens materiale, som matcher enhver beboelse. Træ som gulvmateriale skaber varme, velbehag og hygge. Dette billede vil dog gå fortabt ved overmaling. Det er bestemt ikke underordnet hvorledes et trægulv males, så benyt altid en erfaren gulvspecialist til maling af gulve.

Hvorfor male gulve?

Maling er en stærk gulvbehandling som er fulddækkende. Dermed kan træets naturlige look ikke vurderes, til gengæld opnår man med maling en heldækkende ensfarvet efterbehandling. Maling er en billig gulvløsning til meget slidte plankegulve og parket, der ikke holder til en gulvafhøvling eller gulvafslibning.

Typer af gulvmaling?

Der anvendes i reglen to forskellige former for gulvmaling, epoxy og alkyd. Begge former for maling er særdeles slidstærke og benyttes ikke kun på parket og plankegulve, men også på beton i fabrikshaller hvor der køre trucks.

Hvorfor gulvmaling?

Såfremt et parket er nyt eller nyslebet, vil overfladebehandling med maling være tåbelig. Fuldmaling benyttes på et såkaldt ‘problemgulv’ for at hemmeligholde skader, herunder revner, huller, dybe hakker. Et malet plankegulv eller parketgulv er smudsafvisende, let at vedligholde samt rengøringvenlig.

Forarbejde inden malerarbejdet

Parket eller plankegulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste snavs, støv, smuds eller fedt vil skabe problemer.

Hvordan vedligeholdes og rengøres et malet plankegulv?

Dersom malingen viser tegn på brug og slid, kan det males påny. Er malingen slidt igennem til rent træ, er det muligt at pletmale uden afslibning af hele overfladen. Pleje, gulv rengøring og vedligeholdelse er let ligesom på et lakeret trægulv. Ved støvsugning og gulvvask opnår du et rent pankegulv eller parket let og hurtigt, hvilket naturligvis er afholdt hos børnefamilier.

Er der mulighed for valg af farvenuancer?

Gulvmaling udføres ofte i en hvid, men det er også muligt at farvetone malingen til en mørk farve. Et malet parketgulv eller plankegulv kan også påmales border og kanter.

Ring eller skriv gerne til os for en snak om perspektiv for dit trægulv.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes