Lud

Lud og ludning er en fremgangsmåde der tilfører et flot, naturligt og lyst udseende og patina. Ludning og lud beskytter ikke træet mod brug. Dermed må der herpå tildeles en stærk behandling oven på ludningen, herunder hvid lud, voks, sæbe, hvid lak, hvid olie og almindelig lak, olie, lud. Vi bruger fabrikater som:

  • Faxe
  • TripTrap

Hvad er lud og ludning?

Lud og ludning benyttes til undvige den hæslige gule forskel på lyse plankegulve. Ludning er en kemi som modvirker træets ægte garvesyre samt dermed hindrer gulning. Efterfølgende har du et trægulv med den efterstræbte lyse farve.

Hvilken overflade kan foreslås sammen med lud?

Slibning og overfladebehandling af parket kan give anderledes indvirkning afhængig af træsort, træets tilstand og gulvtype. Især ludbehandlede parketgulve fremviser anderledes patina beroende på mængden af træets garvesyre. Eksotiske og mørke gulve kan ikke luddes og gøres lysere.

Gulvrengøring, gulvpleje samt gulvvedligeholdelse?

Såfremt et gulv med ludbehandling ‘skrubbes’ så farvenuancen og ludden går tabt, bør selve parket og plankegulvet mellem slibes og tilføres endnu en omgang. Daglig rengøring er støvsugning og vask udført efter behov. Her bruges en færdig ludsæbe, flydende sæbespåner eller sæbespåner der røres op i vand. Vask af trægulve i sæbespånevand er et traditionelt husråd, som vi med fornøjelse viderebringer til dig. Med sæbespånevand opnås den eftertragtede hvid grålige farve, som er oppe i tiden nu.

Alternative gulvbehandlinger til lud?

Er du på udkig efter et lyst parketgulv i boligen, så ring eller skriv gerne til os. Vi tilbyder gulvinspiration, gulvrådgivning og gulvvejledning samt en fortræffelig gulvservice, så du får den allerbedste overflademulighed. Som gulvsliber ved vi alt om trægulve og vi lytter til dine krav og forventninger til det nyafslebne pankegulv eller parket, og orienterer dig om sæbebehandling, tørretid og vedligeholdelse. Alternative gulvbehandlinger er hvid olie og hvid lak, som giver en flot, hvid farve. Vi anbefaler ikke gør-det-selv ludbehandling.

Pletter på ludbehandlede parketgulve?

Som nævnt må man ikke ‘skrubbe’ eller fjerne ludbehandlingen i gulvet. Dersom der kommer pletter af rødvin, kaffe, blod, te eller andet på overfladen, er metoden at anvende en ‘pletfjerner’ til en og samme formål.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes