Lak

Lakering og lak benyttes til lukning af overfladen så der dannes en uopslidelig og flot overflade. Lak lukker gulvfladen på træet, dette danner grundlag for en pærelet rengøring samt pasning og pleje.

Lak og laktyper?

Normalt anvendes 2 lag vand lakering. Ønskes mere holdbarhed kan 3 lag lakbehandling eller en 2-komp boliglak vælges. Lakning med lak holder antagelig i en række år før en genbehandling er påkrævet. Ring til os for mere vejledning om lakbehandling og laktyper.

Lakering og glans?

Lakbehandling fås med anderledes glans efter ønske. Vi tilbyder halvblank, blank, halvmat, silkemat, højglans og ultramat. Blank gulvlak vælges næsten ikke idag, hvorimod mat lakering er populær. I fald du er usikker på om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en farvehandel eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv?

Der findes vandbaseret og syrehærdende lakbehandling. Syrehærdende lakbehandling er spritbaseret eller terpentinbaseret og herved sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Således benyttes kun vandbaseret lakering idag, fordi holdbarheden og slidstyrken overfor almindelig slid er meget høj.

Er lak rengøringsvenlig?

Lak lukker og forsegler parketgulvet med en plastikoverflade, der er vedligeholdelsesfri. Jo flere lag lakering der anvendes, des mere kraftfuld og lukket bliver overfladen. Vask og støvsugning er meget let på et lakeret plankegulv eller parketgulv, idet lakoverflade er smudsafvisende, rengøringsvenlig samt let at vedligeholde.

Kan lakering genbehandles?

En lakbehandlet behandling kan gen lakeres, hvilket skal laves inden lakendlingen gennemslides. Der laves en letslibning, hvorefter der lakbehandles ovenpå den nuværende lak. Denne måde fjerner ikke hakker, misfarvninger og ridser, men har udelukkende til hensigt at forynge gulvoverfladen.

Hvad er hvid gulvlak?

En række kunder vælger hvidpigmentering. Hvid boliglak er in og kan således anbefales, hvis der ønskes et lyst parketgulv eller plankegulv med en gråhvid patina. Det er en populær overflademulighed som næsten alle godt kan lide.

Forskellige behandlinger af plankegulve og parket?

Lud, olie, sæbe og voks er alle gode produkter til lakbehandling. En overfladebehandling må skræddersyes til det specifikke parketgulv og tilpasses kundens ønsker og krav.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes